Probleemloos werken met een stabiel WiFi netwerk

Verbind jij ook steeds meer apparaten draadloos met het internet? Een mobiele telefoon, een tablet, een smartwatch, een laptop of een radio, ze hebben tegenwoordig allemaal internet nodig. Daarnaast gebruiken we talloze apps die veelvuldig gebruikmaken van het internet.

Deze toename in het gebruik vergt een hoop capaciteit van het WiFi netwerk. Om een WiFi oplossing te bieden met een goede performance en een goede dekking zet Nextlevel ICT de nieuwste technologieën in. Daarbij maken we steeds vaker gebruik van de krachtige oplossingen van Ruckus Wireless. Dit bedrijf specialiseert zich in het ontwikkelen van WiFi apparatuur die zich onderscheidt door een uitstekende dekking, betrouwbaarheid en gebruikersgemak. De smart WiFi producten van Ruckus zijn speciaal ontwikkeld om snelle en betrouwbare in- en outdoor WiFi connectiviteit te bieden op de meest veeleisende locaties, voor veel gelijktijdige gebruikers.

Hoe goed presteert jouw WiFi netwerk?

De prestaties van een WiFi netwerk zijn afhankelijk van verschillende omgevingsfactoren. Magnetrons, DECT-telefoons en alarmsystemen kunnen het WiFi netwerk verstoren. Daarnaast kan er signaalverlies optreden wanneer er bijvoorbeeld staal in het plafond of in de muur is gebruikt.

Meten is weten

Bij het plaatsen van een nieuw WiFi netwerk voert Nextlevel ICT altijd een meting uit. Zo bepalen we de exacte positie van de verschillende accesspoints. We maken daarbij gebruik van speciale omnidirectionele- en richtantennes om eventuele stoorzenders te achterhalen. Daarnaast plaatsen we op verschillende locaties een test-accesspoint om zo het bereik te meten vanuit diverse posities. Aan de hand van de verzamelde gegevens maken we een WiFi plan en weten we exact waar de accesspoints geplaatst moeten worden.

 

Seamless roaming voor constant bereik

Door het op de juiste positie plaatsen van de accespoints creëren we ‘seamless roaming’. Dat betekent dat je je door het pand kunt verplaatsen zonder dat het WiFi bereik ergens verloren gaat. Hoe dat werkt? De accesspoints worden centraal aangestuurd door een WiFi controller die in ons datacenter is geplaatst. Die controller monitort de verbinding en zorgt ervoor dat het WiFi signaal steeds wordt doorgegeven aan het volgende accesspoint. Een continu en stabiel WiFi bereik is het resultaat.

Snelle WiFi met de nieuwe 802.11ac standaard

Alle accesspoints die Nextlevel ICT levert, zijn voorzien van de 802.11ac standaard. Die maakt zeer hoge snelheden mogelijk zonder dat het energieverbruik omhoog gaat. In de praktijk wordt met 802.11ac WiFi een snelheid tussen de 1.7Gbps en 2.5Gbps behaald, zodat je een snelle en stabiele verbinding hebt met het netwerk en internet.

Wil je jouw WiFi een boost geven?

Is jouw WiFi traag en wil je dat jouw draadloze netwerk een boost krijgt? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van 802.11ac WiFi? Neem dan contact op met Nextlevel ICT. Wij bekijken graag samen met jou wat er nodig is voor een snel en betrouwbaar WiFi netwerk.

Deel dit bericht: