Patchmanagement

Door gebruik te maken van patchmanagement van Nextlevel ICT, kun je je zorgen over de servers opzijzetten.

Serveronderhoud veel werk?

Servers, we kunnen in het bedrijfsleven niet zonder. We hebben een server voor mail, servers voor dataopslag, voor back-up en voor bijvoorbeeld virtualisatie. Als een server platgaat, heeft het hele bedrijf er last van. Juist om deze reden moeten servers onderhouden worden. Maar daar zit vaak de uitdaging. Want wanneer doe je het onderhoud dan, zonder dat mensen er last van hebben? Hoe houd je de impact zo laag mogelijk en wie voerhet onderhoud uit? Daarvoor gebruiken wij patchmanagement. 

De situatie in veel bedrijven 

Je hebt een aantal servers in jouw bedrijf, die allemaal van vitaal belang zijn voor jouw bedrijf. Het updaten van de server doe je maar af en toe. Je wilt wel, en je snapt het belang. Maar het is veel werk, het moet buiten werktijd en je blijft maar bezig met updates, terwijl je die tijd ook voor andere zaken nodig hebt. Je wilt echter niet dat je bedrijf plat komt te liggen. Hier moet dus een oplossing voor gevonden worden.

Patchmanagement: voor zorgeloze servers 

Door gebruik te maken van patchmanagement van Nextlevel ICT, kun je je zorgen over de servers opzijzetten. Wij zetten een geavanceerde applicatie in die jouw updates automatiseert. Onze applicatie controleert of er updates beschikbaar zijn, download de gewenste updates, installeert ze en geeft de computer een herstart als dat nodig is.

Automatische updates op maat 

Patchmanagement werkt via een onderhoudsschema dat wij voor je maken. Als je het schema zelf wilt bepalen kan dat natuurlijk ook; we adviseren je daar graag bij. Je kunt ervoor kiezen om elke week updates te doen, maar ook om de week of elke maand is mogelijk. We plannen het zoals het jou het beste uitkomt.  

Het soort updates dat je via patchmanagement doet, is ook in te stellen. Zo kun je ervoor kiezen alle Windows-updates te doen, maar je kunt ook filteren en bijvoorbeeld alleen security of kritische updates doen. Naast Windows-updates behoren third party patches ook tot de mogelijkheden. Daarmee blijft een applicatieserver dus ook up-to-date. Als de applicatie klaar is met alle updates, krijg je precies te zien hoeveel patches (updates) er uitgevoerd zijn en hoeveel daarvan succesvol waren.  

Patchmanagement voor werkstations 

Naast patchmanagement voor servers is het ook mogelijk om werkstations up-to-date te houden. Dat werkt op dezelfde manier als voor servers: je voorziet volledig automatisch al je werkstations van de updates die jij belangrijk vindt.  

Zo zorgt Nextlevel ICT ervoor dat jouw weekenden en avonden weer van jou worden. 

Klinkt patchmanagement van Nextlevel ICT als iets wat jouw zorgen rondom je IT kan wegnemen? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze applicatie? Neem dan contact met ons op.  

Deel dit bericht: