ISO Blog vooraankondiging

VEILIG OMGAAN MET INFORMATIE: ISO 27001

Als je data en informatiesystemen aan een ander bedrijf toevertrouwt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze partij hier zorgvuldig mee omgaat. Dat de relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat jouw gegevens veilig zijn.

Wij vinden dat ook belangrijk. Informatiebeveiliging is altijd onze prioriteit. Om dat ook aan te kunnen tonen aan onze klanten, zijn wij in 2017 begonnen met het implementeren van ISO 27001: de standaard die beschrijft hoe informatiebeveiliging procesmatig ingericht moet worden.

Klaar voor de ISO 27001 certificering

Onze Security officer Daphne heeft het gehele ISO 27001 traject in goede banen geleid. En nu zijn wij zover dat de auditor kan langskomen om te bepalen of wij ISO 27001-proof zijn. Wij zijn er helemaal klaar voor en gaan ervanuit dat zij ons gaan voorzien van dit certificaat. Wij kunnen ons dan vanaf mei 2018 ISO 27001-gecertificeerd noemen. In een uitgebreider nieuwsbericht zullen wij je hier verder over informeren.

Wat is ISO?

ISO is de International Organization for Standardization. Deze internationale organisatie is een samenwerkingsverband van nationale standaardisatieorganisaties in 156 landen. Zij stellen internationale normen op en controleren deze ook.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. Deze norm stelt duidelijke eisen aan het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS).

ISO 27001 specificeert de eisen voor implementatie van beveiligingsmaatregelen die moeten worden toegepast. Het ISMS is ontworpen om informatie te beschermen en te waarborgen. Tevens biedt het vertrouwen aan belanghebbenden.

Waarom wil Nextlevel ICT een ISO 27001-certificaat?

Wij vinden het belangrijk dat we aan onze klanten en werknemers kunnen laten zien dat wij als organisatie zorgvuldig met informatie en informatiesystemen omgaan. Met dit certificaat kunnen wij je laten zien dat je hierop kunt vertrouwen. We voldoen aan de internationale norm. Dat betekent dat je er altijd vanuit kunt gaan dat wij de relevante wet- en regelging naleven en zorgvuldig omgaan met je gegevens. Doordat we het proces voor gegevensbeveiliging goed inrichten en uitvoeren leidt dit ook tot minder risico’s op datalekken.

Deel dit bericht: