Datacenter verhuizen

Transformeren van private Cloud naar public Cloud, besparen op datacenters, profiteren van schaalgrootte.

In een private Cloud omgeving voer je nog eigen onderhoud uit op jouw server racks in het datacenter. De vraag is of dat ‘zelf doen’ tegenwoordig nog wel nodig is of dat er applicaties die naar een veilige publieke Cloud omgeving getransformeerd kunnen worden. Public cloudoplossingen, zoals Microsoft Azure, bieden daar een antwoord op.

Public Cloud past bij de moderne tijd, waarbij we steeds vaker functionaliteiten met elkaar delen. De prijs van public Cloud is interessant, omdat je met duizenden organisaties van over de hele wereld de capaciteit van het Microsoft Azure platform deelt. Ondernemers, die houden van eenvoudig open afschalen, duidelijke kosten en geen eigen beheer, laten daarom steeds vaker hun private Cloud oplossingen bij datacenters naar de public Cloud verhuizen. Het veel gehoorde argument dat er teveel betaald kan worden voor niet gebruikte functionaliteiten is eenvoudig te weerleggen; je kunt zelf de nieuw beschikbare functionaliteiten aan- of uit (laten) zetten. NextLevel ICT neemt ook dit van je over.

  • Begeleiden van migratietrajecten van private naar public cloudomgevingen.
  • Profiteer van een wereldwijd platform waar moderne nieuwe functionaliteiten zich continue aandienen.
  • Eenvoudig op- en afschalen bij nieuwe medewerkers of onder- en piekvolumes.
  • Geen eigen beheer meer.
  • Digitale veiligheid wordt op het allerhoogste niveau door Microsoft geregeld.

Verhuizen met visie
Net zoals bij een normale verhuizing zal er ook opgeruimd moeten worden om te voorkomen dat je verouderde informatie als ballast met je meesleept. Bij een transitievan private naar public komt echter veel meer kijken, zoals vertrouwelijkheid, databescherming maar ook wetgeving. Vandaar dat we graag samen met onze klanten met een visie verhuizen en helder willen maken hoe en wat we naar een publieke omgeving kunnen transformeren.

Een verhuizer voor jouw dozen is duurder
Voor € 1.990,-- exclusief btw stellen we een compleet project/transitieplan op. Zodat we ervoor zorgen dat alle data op een veilige en betrouwbare manier op de juiste bestemming arriveren en toegankelijk zijn voor iedereen die daartoe bevoegd is. Doe het niet zelf, maar laat de bescherming van kroonjuwelen aan specialisten over, zodat er niets beschadigd of verloren raakt.